Skip to main content

Ecopower cvba

Ecopower is een erkende coöperatie die in 1991 werd opgericht om projecten hernieuwbare energie te financieren en te promoten.

Ecopower was één van de pioniers van hernieuwbare energie in Vlaanderen. Eind 2016 telde Ecopower ruim 50.000 aandeelhouders die gemiddeld 1000 euro in Ecopower hebben geïnvesteerd. Ecopower brengt haar ervaring in met projectontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van hernieuwbare energieprojecten  (21 windturbines,  216 PV-installaties, 3 watermolens, 1 WKK op ppo met lokaal warmtenet, 1 houtpelletsfabriek, stookplaatsrenovatie). Ecopower heeft een jarenlange traditie van samenwerken met lokale overheden, scholen en burgers rond hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. In samenwerking met scholen in heel Vlaanderen werden meer dan 110 PV-installaties geplaatst op daken van schoolgebouwen. Al deze installaties werden via derdepartijfinanciering geplaatst, met een win-winsituatie voor de school en de coöperanten van Ecopower.

Daarnaast is Ecopower ook leverancier van hernieuwbare elektriciteit en krijgen we al jaren de hoogste score in de leveranciersvergelijking van Greenpeace.

Lees meer over Ecopower cvba.

 

 

Logo REScoop MECISE      Disclaimer REScoop MECISE

 

Lees meer over REScoop MECISE