Skip to main content
ZuidtrAnt cvba

De coöperatie ZuidtrAnt is gegroeid uit de verschillende Transitie afdelingen van de zuidrand van Antwerpen.

De repaircafé's, energie infoavonden en het klimaat event in Lier bracht vanaf 2013 enkele gelijkgestemden samen om echt iets te gaan doen.

ZuidtrAnt wil een actieve rol spelen in de transitie van de fossiele naar de koolstofarme maatschappij. Met aandacht voor het lokaal gebeuren, de energieonafhankelijkheid en de sociaal zwakkeren. Energie besparen op allerlei vlakken, duurzame energie en een greep krijgen op de stijgende energieprijzen zijn hun motivatie. 

Lees mer over ZuidtrAnt cvba.

Ecopower cvba

Ecopower is een erkende coöperatie die in 1991 werd opgericht om projecten hernieuwbare energie te financieren en te promoten.

Energent cvba

EnerGent is een burgercoöperatie voor Gent en wijde omgeving die investeert in energie-efficiëntie en groene energie.

PajoPower cvba

Pajopower is een jonge coöperatie, actief in het Pajottenland en de Zennevallei, die zich toelegt op hernieuwbare energie.

Pajopower ijvert op termijn voor 100% hernieuwbare energievoorziening in haar werkingsgebied. Pajopower sensibiliseert op vlak van energiebesparingen en efficiënt omgaan met energie en investeert in hernieuwbare energieproductie voor en door de lokale bevolking. Pajopower telt op dit moment 200 aandeelhouders. Eerste concreet project van Pajopower cvba-so is een relightingproject ism stad Halle.

Lees meer over Pajopower

Stroomvloed cvba

Stroomvloed cvba is een nieuwe Oost-Vlaamse burgercoöperatie die officieel het levenslicht zag op 16 juni 2017.

Deze burgercoöperatie, opgericht naar het REScoop-model, wil de rol opnemen van ‘volksvertegenwoordiger’ op vlak van hernieuwbare energie voor de regio tussen Schelde en Leie. Concreet betekent dit dat het primaire werkingsgebied van de coöperatie zich uitstrekt over verschillende gemeenten en steden, meer bepaald De Pinte, Deinze, Gavere, Kruishoutem, Merelbeke, Nazareth, Oudenaarde, Sint-Martens-Latem, Zingem,  Zulte, Zwijnaarde …

BeauVent cvba

BeauVent wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie en de productie van groene energie.

BeauVent cvba investeert zowel in energiebesparingen, efficiënt omgaan met energie als in hernieuwbare energieproductie. Ondertussen hebben de meer dan 3.000 kleine aandeelhouders van BeauVent geïnvesteerd in onder andere 3 windmolens, 2 WKK’s, warmtenetten in opbouw, stookplaats renovaties en een 120 tal zonne-installaties (3,5 MWpiek+0,5 MWp in aanbouw). Een 50-tal zonne-installaties liggen al meerdere jaren op voornamelijk katholieke scholen in West- en Oost-Vlaanderen. BeauVent wil z’n know-how (4 senior projectingenieurs), ervaring en gedrevenheid inzetten om van dit project een succes te maken!

Subscribe to Burgercoöperatie