Skip to main content

 

Het project Klimaatscholen 2050 omvat ook een samenwerking met een consortium van studiebureaus: Efika Engineering, Zero Emission Solutions, Bureau9000 en BASbouwen. Deze vier bedrijven kunnen de school begeleiden bij het opstellen van een traject om energie te besparen. In de meeste schoolgebouwen is het potentieel enorm.

In scholen is er dikwijls een nijpend tekort aan tijd, geld en technische kennis om energiebesparingsprojecten uit te voeren. Onze studiebureaus helpen de school om een concreet actieplan op te maken en de eerste stappen te zetten naar een duurzaam en energiezuinig schoolgebouw. De studiebureaus bieden volgende diensten aan:

•     Potentieelscan en opmaak van een concreet investeringsplan op vijf jaar
•     Optimalisatie van de bestaande installaties: veel -soms zelfs heel nieuwe- installaties zijn niet juist afgesteld waardoor hier nog veel potentieel tot besparing ligt.
•     Voor grote scholen kunnen onze specialisten dit zelfs op een no-cure-no-pay-basis doen.
•     Plaatsen van energiemeters zodat je bepaalde kringen of gebouwen afzonderlijk kan meten en opvolgen.
•     Energiezorgtraject: we begeleiden de school bij de uitvoering van het investeringsplannen helpen om de optimale keuzes met het hoogste rendement te maken.

Wil jouw school werk maken van energiebesparing, neem dan contact met ons op. Je krijgt dan een offerte op maat afhankelijk van de gewenste begeleiding en
maatregelen. Deze dienst is niet gratis, maar met de juiste besparingsmaatregelen is de uitgave zo terugverdiend.

Download onze folder