Skip to main content
Klimaatscholen_energieid

EnergieID

EnergieID helpt je met meten en opvolgen van energie, water en transport, individueel én collectief.

Door haar coöperatieve structuur met sociaal oogmerk kan EnergieID diensten aanbieden op een professionele manier, maar wel met een duidelijk maatschappelijke focus. De coöperanten bewaken mee de integriteit van het platform. Als sociaal oogmerk werd gekozen om mee te bouwen aan een ecologisch duurzame, sociaal rechtvaardige en economisch stabiele maatschappij.

Het lidmaatschap van EnergieID is open voor organisaties die diensten willen ontwikkelen rond ons online platform. Alle coöperanten zijn mede-eigenaar en hebben één stem op de algemene vergadering, ongeacht de hoeveelheid aandelen. Zo kan een langetermijnvisie ontwikkeld worden waarbij klimaatactie en samenwerking het primaire doel is, niet de financiële winst.  

Het platform wil een unieke en veilige haven zijn voor verbruiksgegevens van gezinnen en bedrijven. De verzamelde gegevens worden niet misbruikt voor reclame- of andere commerciële doeleinden. De gebruiker beslist zelf met wie hij/zij gegevens deelt. De gebruiker kan het platform ook gebruiken zonder gegevens te delen. Ingebrachte gegevens zijn steeds exporteerbaar.

Lees meer over EnergieID.